Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 17:17 - Борисов атакува АБВ в „ден минус 13“
Автор: bighty Категория: Други   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
1



Онзи ден, горе долу по едно и също време се разбра първо, че учредяването на АБВ на Първанов ще се състои съвсем скоро - на 11 ноември и второ, че Дянков ще настоява да се върне първоначалното предложение на Тотю Младенов и осигурителният стаж да започне да расте още от 2011г. И действително днес Дянков потвърди намеренията си и вбеси синдикатите, които напуснаха преговорите, настоявайки това да стане едва от 2014.

Тези наглед несвързани новини днес добиха истинското си значение след информацията, че един от учредителите на АБВ ще бъде синдикалистът Кръстьо Петков. Явно ГЕРБ са идентифицирали синдикатите едновременно като троянски кон на АБВ и негов основен стълб.

Ако сега синдикалистите, които са твърдо против реформата в пенсионното осигуряване да се направи сега, а благодарение на Дянков това оттекна и в цялата страна, отидат на 11 Ноември и се наредят зад Първанов, това ще го дискредитира като стожер на реформите, какъвто Президентът претендира да бъде.Ако не отидат, това ще е сериозен удар по АБВ, преди изобщо движението да се е учредило.

Обратно, след месеци преговори, увъртания и обвинения в липса на реформи, Дянков за първи път пое иниациативата, откликна на исканията за реформи и позицията му изглежда особено силна, подкрепена и от работодателите. Които пък от своя страна ще преглътнат национализирането на част от пенсионните лични партиди от ППФ, с което Дянков може да уцели дори 2 заека.

Борисов, който отсъства от страната, но очевидно запазва пълен контрол над маневрите на личния състав, коментира кратко от Брюксел, че „вече на практика нямаме президентска институция“.

Какво очаквам?

За изненада на д-р Тренчев, който днес обвини Дянков, че „взривява социалния мир, преследвайки лични амбиции“ и против министър-председателя, след завръщането си от Брюксел Борисов ще подкрепи Дянков и най-вероятно въпросът ще бъде приключен в ущърб на синдикатите още преди 11 ноември, денят на учредяването или на официалното обявяване на АБВ.

При всички случаи синдикатите ще загубят, а с тях и един от основните стълбове в движението на Първанов ще бъде подкопан без време – в ден минус 13 от учредяването.

 



Тагове:   минус,   „ден,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bighty
Категория: Други
Прочетен: 62449
Постинги: 31
Коментари: 13
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930