Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 16:54 - Кога ке падне Гоце?
Автор: bighty Категория: Други   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
2



Първанов получи предложение за импийчмънт само ден след като отказа да отзове посланниците от САЩ и Турция. ГЕРБ се съгласи със сините, преброихме гласовете - 162, стигат, Първанов мълча 4 дни преди да може изобщо да каже нещо, после се заоправдава за информирания избор, един вид за неинформирания отказ.  

Това бе пореден силен удар по Първанов, защото ясно показа, че той не е в състояние да защитава протежетата си, а това има разяждаща сила за способността да организира политически отпор. 

Защо импийчмънтът не се състоя? Защото не му е дошло времето. 


Гоце е ефективно неутрализиран – Дянков го бие през ден и онзи жално мяучи със статии в президентския сайт – жална картинка. Ефектът на първата и втората гоцеви пбубликация в сайта му беше далеч по-голям, помните ли? Така че ББ е прав, че тази битка не е спешна. Импийчмънтът ще се влачи поне година - тази процедура не е прилагана и ще се открият куп празноти в законодателството плюс неизвестните окол решението на КС. Кашата ще блокира окончателно реформите в съдебната система. Ако пък Първанов бъде отстранен ще се правят избори и неизвестните се увеличават - хората в големите градове в момента не им се гласува, видяхме тази неделя по изборите в СФ

Борисов е в печеливша ситуация - унижението на Първанов само ще бъде по-голямо, когато реши да изпълни задълженията си по конституция и се яви в парламента - шубето е голям страх. :-)
 

Наред по-скоро е Велчев, защото му текат едни 6 месеца, а присъди срещу едри риби така и няма – това е важната битка днес и сега. При това колкото повече протежета на Гоце удари ББ, толкова по-унизително ще става за президента. Предстои ляв проект – репутацията на Гоце трябва да бъде съсипана, за да не може той да вземе участие в него.

Сега не е време да се свали Гоце, но и това време ще дойде – нека първо паднат първите знакови присъди и тогава – може би догодина в края на зимата, за да е готов, свален и унизен точно преди следващите президентски избори. При това година преди изборите вероятността КС да отхвърли импийчмънтът, заради влияние от президентството ще е минимален, но дори това все пак да стане победата на Гоце ще е пирова - така или иначе момчето си отива.

Ако има осъдени, ако Дянков не се взриви на някоя станишева финансова мина  и нещата потръгнат, Борисов ще опита да капитализира успеха на първата година от управлението си с президент на ГЕРБ, а дали ще е от ГЕРБ е друга тема. 

Гоце ке падне 2010.
 



Тагове:   Гоце,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bighty
Категория: Други
Прочетен: 62456
Постинги: 31
Коментари: 13
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930